Ahojte! :) Je pondelok večer a mňa chytila chuť navariť niečo rýchle a samozrejme zdravé. Prvé, čo mi prišlo pod ruku je Hokkaidó tekvica. Je jeseň a obdobie tekvíc a ja milujem recepty z tekvíc, či už sladké alebo slané. Dnes som sa rozhodla pripraviť polievku z tekvice Hokkaidó zo zázvorom, kari a hubami. Je to opäť veľmi rýchle, zdravé a chutné jedlo.Tekvica je výborná aj na večeru, ma málo kalórií a veľký obsah tvorí voda, takže si ju môžete dopriať na večeru bez výčitiek. :)
Budeme potrebovať:
- 1 menšia Hokkaidó tekvica ( vyjde na 2- porcie )
- huby
- zázvor
- kari korenie alebo kurkuma
- rastlinné mlieko
- olivový olej
- tekvicový olej
- tekvicové alebo slnečnicové semienka
- tekvicový olej
- sójová omáčka
- soľ
Postup :
Tekvicu umyjeme, nakrájame na väčšie kocky, a dáme buď piecť do rúry, alebo uvariť do parného hrnca. Ja som lenivá a tak som volila parný hrniec. :) Medzitým, ako sa tekvica varí/pečie, nakrájame si huby a opražíme ich na olivovom oleji a dochutíme sójovou omáčkou.
Keď sa tekvica uvarí, nastrúhame do nej zázvor a rozmixujeme ju ručným mixérom. Zmes zriedime vodou alebo zeleninovým vývarom a rastlinným mliekom. Ja mám rada, keď je polievka hustá, ak ju chcete mať redšiu, pridajte viac mlieka alebo vývaru. Polievku dochutíme kari korením alebo kurkumou a soľou a môžeme servírovať. Huby osobne pridávam až počas servírovania kvôli vizuálnemu efektu. Výbornú chuť dodá polievke lyžíca tekvicového oleja a semienok.
Prajem pekný večer a dobrú chuť. :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára