sobota 24. októbra 2015

CVIČENIE a moje začiatky :)



Ahoj :) Dnes je to rok a dva mesiace odkedy som sa rozhodla, že aj keď som chudá, chcem svoje proporcie zmeniť a spevniť a preto som začala cvičiť. :)
Bolo to pre mňa niečo úplne nové, keďže čo sa týka akéhokoľvek športu a cvičenia, zďaleka som sa týmto aktivitám vždy vyhýbala, od detstva bola oslobodená od telesnej výchovy, urobiť kotúľ vzad, alebo šplhať na lano bola pre mňa misia nemožná. :D Tak som si povedala, že je načase to zmeniťa doma som to oznámila manželovi, ktorý len vtipne poznamenal, že mi dáva maximálne mesiac, než to vzdám. :D Napriek tomu ma v cvičení stále podporuje, tak isto ako vo všetkom čo robím. :)
 Sadla som si k pc, zistila ktoré fitko je čo najbližšie od miesta mojej práce, ktorý tréner to so mnou bude mať nervy trpieť, pretože bez trénera by som sa určite nedokopala  a hlavne nechcela som chodiť len tak na kardio, keďže som nechcela chudnúť ale spevnieť.
 Od prvého dňa som zistila že ma to vlastne celkom baví a postupne sa cvičenie stalo mojím hobby, odreagovaním a asi aj trošku závislosťou. :)
 Začiatky boli ťažké, keďže moja sila bola nulová a aj 1kg činka mi pomaly bola ťažká! :D Ale postupne, za ten rok sa to ale zlepšovalo a myslím, že už som zo silou na tom fajn a môžeme konečne začať budovať tie svaly. :)
Niekomu sa na ženách svaly nepáčia, no ja mám slabosť na vyrysované ženy, možno aj preto, že ja som mala vždy veľmi útly vrch tela a tenké ruky. Dúfam a verím, že aj ja budem mať o pár rokov pekne vyrysované telo. :) Nikam sa ale neponáhľam, je to dlhodobý proces a nevadí mi to :)
Cvičiť chodím priemerne 3x-4x do týždňa a každý deň precvičujeme inú partiu tela. Cvičím prevažne s váhami, a dnes po roku môžem povedať, že začať cvičiť bolo jedno s NAJ rozhodnutí, aké som urobila. Na svojej postave vidím výsledky a to ma posúva ďalej, aj keď je ešte veľa čo zlepšovať, ale bez cvičenia si už život neviem predstaviť. Je to hodina z dňa, ktorá ubehne raz-dva, ale človek niečo pre seba urobí.
Čo sa stravy týka, už rok a pol sa snažím byť na rastlinnej strave, čiže žiadne mäso, mlieko, syry ... o to ťahšie bolo nájsť doplnky stravy ( ako napríklad proteíny, BCAA - na regeneráciu po cvičení ), no cez internet dnes človek už tieto veci zoženie takže ani toto pre mňa nieje problém. :)
Stravu sa snažím denne pripravovať vopred a krabičkovať, ale nie vždy sa zadarí a nie vždy to dodržujem - strašnú závislosť mám na "sladkom" a doprajem si ho dosť často. :D Ale aj napriek tým prehreškom som spokojná. Na súťaž nechcem ísť nikdy a na bežný život mi to stačí ako to je. Takže žiadne extrémne diéty mi nehrozia, samozrejme sa stravujem zdravo, nekonzumujem biele pečivo, nezdravé tuky.
Variť ma baví veľmi a plánujem sem pridávať aj nejaké tie zdravé recepty, dúfam, že sa Vám budú páčiť :)
Pridávam aj foto PRED a TERAZ ... uvidíme kam sa to posunie o ďalší rok, už teraz sa teším :)


Moja váha pred rokom : 47 kg
Moja váha teraz :50kg






5 komentárov:

  1. vyzeras super :) z lahkeho skiny fat na top postavu :) ...je skoda, ze vela stihlych bab sa nehybe, lebo si myslia, ze netreba - sak su chude..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Parada ;) tiez si myslim, ze zacat cvicit bolo to najlepsie rozhodnutie, ktore som urobila. A tiez boli reakcie skor posmesne ako podporne ... ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvele :-) sledujem ta na fb a si uzasna a neskutocne nadana :-) o to viac sa tesim, ked citam tento prispevok, lebo pred 2 mes som zacala cvicit, tiez som chuda a slaba, a tiez som hned oslovila trenera, lebo bez neho by som sa nedonutila cvicit a hladala iba vyhovorky preco zrovna nemozem ist cvicit :-D . Uz teraz citim, ze viac vladzem a cvicenie je uzasny relax a radost, ked vidim ako sa svaly rysuju :-) zelam vsetko dobre :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ak sa môžem opýtať do ktorého fitka chodíš ?

    OdpovedaťOdstrániť