štvrtok 22. októbra 2015

FIXÁCIA MAKEUPU - SPREJ vs PÚDER



Ahoj :) Dnešný článok chcem venovať fixácií a záverečnej úprave pleti. :) Takže máme tu dva púdre a jeden sprej. Vyskúšala som už viac sprejov na fixáciu makeupu, ale veľmi som im neverila, naposledy som mala nie moc dobrú skúsenosť s fixačným sprejom od Avonu, ktorý má na môj vkus nevhodný rozprašovač a makeup nefixuje dokonale, Tento fixačný sprej, ktorý je na obrázku, mi priniesla minulý víkend zákazníčka, je od MARY KAY a je to asi jediný sprej ktorý ako fixovaním, tak aj typom rozprašovača. Aj keď naďalej ostávam pri konečnej úprave a fixácií pleti verná transparentným fixačným púdrom. Vyhovuje mi, že majú viac využití.

Fixačný transparentný púder je určený na dosiahnutie zamatového vzhľadu pleti. Fixuje make-up a chráni ho pri dotyku.






Fixačný púder používam buď:

- púder možno použiť pod očné partie, keď robím dymové líčenie. Ak sa stane, že počas práce mi opadá tmavý tieň a pod očami je vrstva sypkého púdru, jednoducho ho stiahnem preč štetcom a makeup pod očami ostane čistý

- na záverečnú úpravu makeupu, na zmatnenie a fixáciu.

- na fixáciu očných tieňov a liniek : Pokiaľ máte v obľube očné linky, či už robené gélovou linkou, tekutou, alebo ceruzkou, naneste si na malý štetec, alebo na prst trochu púdru, a prejdite ním po linke- púder ju krásne zafixuje a linka sa nebude otláčať a vydrží krásna celý deň :)

- tak isto môžete fixovať aj rúž - po nanesení prvej vrstvy rúžu ho jemne otlačte o servítku a vklepte do pier púder, naneste finálnu vrstvu rúžu a púder ho opäť pekne zafixuje na perách :)

Obidva púdre po nanesení vytvoria krásne zamatový vzhľad pleti a majú fakt úžasnú výdrž, prácu bez nich si neviem predstaviť.

Púdrov je na trhu veľmi veľa, ja Vám dnes chcem predstaviť mojich dvoch favoritov a to :

  • e.l.f - Studio Hight Definition puder : sypký púder, priaznivá cena, veľké balenie, v balení je aj príjemná labutienka na nanášanie, aj keď ja preferujem na nanášanie štetec.

  • essence - all about matt! : Kompaktný púder, opäť veľmi priaznivá cena, tým že je kompaktný, môžete ho nosiť počas dňa v kabelke.
Obidva tieto púdre sú bielej farby, nenechajte sa odradiť, je to ich veľká výhoda, tieto púdre po nanesení nemenia farbu pleti ani makeupu, a nerobia po nanesení žiadne škvrny, púder môžte používať aj bez používania makeupu, teda iba na zmatnenie pleti.



Púder od značky e.l.f dostanete za priaznivú cenu TU
Púder od značky essence nájdete napríklad v DM drogérii. 





2 komentáre:

  1. Pokial budeš mať možnosť,vyskúšaj fixačný sprej od urban decay,je naozaj dokonalý :)

    OdpovedaťOdstrániť